AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

STK’lar, OSB’ler ve MEB kurumları özelinde bölge halkı ile içiçe…

Avrasya Üniversitesi, günümüz teknoloji çağının bir getirisi olan ve bilgiyi edinmek yerine etkin şekilde kullanmayı ön plana alan, üçüncü nesil üniversite olma yolunda hızlı adımlarla yürümektedir.

Üniversitelimizde her yıl halka açık bilim etkinlikleri düzenlenir. Etkinliklerde öğrencilerin yıl içerisinde kuramsal olarak öğrendiği konuların uygulamaları sergilenmekte, gençlerimizin ezberden uzak, sorgulayıcı ve en önemlisi uygulamaya dönük eğitim anlayışı ile yetişmesi sağlanmaktadır.

Sözü edilen eğitim anlayışı elbette ilk ve ortaöğretim yıllarından başlamalı misyonuyla yola çıktık ve bölgemizdeki tüm eğitim kurumlarını kucakladık. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile ortak projeler yürütüyoruz.

Bunlardan biri “Avrasya Üniversitesi 19 Mayıs Bandırma” projemizdi ve Trabzon Valiliğinin düzenlediği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri arasında yer aldı. Atatürk’ün bağımsızlık savaşını Karadeniz’den başlatmasını öncü fikir aldık. Düşündük ki enerjide bağımsızlık savaşımızı ve bu konuda halkın bilinçlendirilmesi çalışmalarını Karadeniz sahillerinden başlatalım. Bölgemizdeki Fen Liseleri de dahil birçok eğitim kurumu ve sivil toplum kuruluşu ile yakın ilişkiler kurduk. Ted Trabzon Koleji, Trabzon Gazi Anadolu Lisesi, Trabzon Mesleki ve Teknik Lisesi ve Trabzon İlkebirey Temel Lisesi ile birlikte iki ay süren çalışma süremiz boyunca inanılmaz anılar biriktirdik.

Yenilenebilir Enerji-Dalgadan Elektrik Enerjisine Bilim Etkinliği’nde, Trabzon Faroz Balıkçı Barınağı’nda, öğrencilerin geri dönüşüm ürünlerinden hazırladıkları elektrik üreteç modellemelerini, gün içinde birlikte çalışarak, denize indirdik. Biz o gün çocuklar gibi şendik.