11.08.2017 Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Astronomi Bilim Sergisi

Astronomi Dersi Dönem Sonu Poster Sergimiz

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz 2017 Bahar döneminde seçmeli ders olarak aldıkları Astronomi II dersinde X-ışın uydu verilerinin analizlerini yaptılar. Öğrencilerimiz Yıldızlar, Süpernova Kalıntıları, Galaksi Kümeleri gibi ilgi duydukları gökcisimlerinin Suzaku Uydu verilerini kullanarak görüntü ve tayflarını çalıştılar. Analizlerinde HEASOFT v6.21, XSELECT v2.4d, XIMAGE v4.5.2 ve ds9 yazılım ve programlarını kullanarak uydunun XIS0, XIS1 ve XIS3 CCD’leri ile alınan verilerini analiz ettiler.

Bu çalışmalar, öğrencilerimiz tarafından dönem sonu sergisinde poster olarak sunuldu ve büyük beğeni topladı. Tuğba Sarıçiçek Kandemir, Cas A Süpernova Kalıntısı ile ilgili yaptığı poster sunumu ile birincilik ödülünü kazandı.

Öğrencilerimizden Hasan İsaoğlu (solda), Şeyda Körükçü, Abdullah Bahadır, Orhan Özdemir ve Tuğba Sarıçiçek Kandemir (sağda).